onsdag, september 10, 2008

FEDERER IGEN

Har inte bloggat speciellt mycket men det blir så här varje år. Höst, vinter och vår då bloggar jag en del men när sommaren kommer är man aldrig i närheten av datorn. Så där är en hel del luckor och då är det bra att man kan sammanfatta lite - den som kom på sammanfattning var en smart en. Paralympics är i full gång och redan efter halva första veckan har vi tagit lika många medaljer som i "stora" OS. Framförallt har det blivit några guld bland annat genom skyttefantomen Jonas Jacobsson. Där har vi en olympier som verkligen kan kalla sig olympier - bäst när det gäller som mest. Jag tror nog både han och andra svenskar tar ännu fler medaljer. Annat i sportväg har vi den oändlige världsettan Roger Federer. Visst, han är bara tvåa nu men vid årets slut tro jag han återigen är nummer ett. Så fick han även sin grand slamvinst, han vann US Open för femte året i rad. Nästa år blir Federers igen och då kommer de sista rekorden slås, han vinner French Open och framförallt vinner han alla grand slamturneringarna och därmed gå förbi Sampras i grand slamtitlar totalt. Då måste även amerikanarna ge sig och erkänna Federer som nummer ett genom alla tider. Alla andra har redan gjort det.

Från något annat till Anna Lindh. 5 år sedan det hände nu, det som inte kan hända! Vår arvtagare till Göran Persson och arvtagaren till statsministerposten och vår näste stora europeiska ledare. Se vad som har hänt när luckan inte kunde fyllas. En stjärna vars lyskraft aldrig dör ut - dock försvann Anna från vår värld, alldeles för tidigt..

Till sist kan jag inte fatta varför Obama tappar mark mot McCain i USA! De klagar på Bush hela tiden men ändå verka de vilja ha en ny höktid. Det får inte sluta så, för då blir det ett tredje världskrig - hoppas innerligen att Obama vinner och ge tillbaks demokratin i USA såsom Clinton gjorde.

J9

Inga kommentarer: