onsdag, april 18, 2007

ÅH, HÄRLIGA BILD

Mmm, vädret denna april månad har varit otroligt, tittar just nu ut från lägenheten och solen värmer fortfarande gräset. Risken är ju dock att sommarn blir lidande när vi verka få en sån härlig vår. Maj bruka bjuda på härligt väder så man är lite undrande på vad som händer iom att maj verka vara april i år! Vad händer med väderklimatet eller är det bara ett mellanår - rekordår som dyker upp ibland.!? Hursomhelst (ska det va ett ord eller tre?) så är det härligt med sol nu och inte sen.

Spelade ju premiärmatchen i helgen och det gick riktigt bra. Faktum är att vi inte har vunnit en premiärmatch sen 1998 så denna vinst va en härlig trendbrytare. Tro dock inte att Fjärås blir ett stryklag utan de kommer nog vinna många matcher speciellt på deras hemmaplan. Inte så mycket att säga om den matchen mer än att vi spelade som vi annars bruka på en premiärmatch - alltså inte speciellt bra. Dock gjorde jag 1-0 målet och är därför årets premiärskytt i MIF denna säsong. Vi vann till slut med 2-1 där domaren hade en central roll genom att blåsa bort 2 mål för vår del.

Såg Stina för nån dag sen och då menar jag SVT:s program. Ola Salo va en av gästerna och som alltid är han intressant att lyssna på. Oftast är det också vettigt det han säger. Pratade lite om sin uppväxt i prästfamilj och hur han drömde bort från Rottne, Växjö. Lite om hans texter och The Arks framtid. Det jag dock fastnade för var hans liknelse mellan hans attityd och Jesus! Om hur det handla om att tala för sin sak och inte andras. Föra fram det budskap man själv tro på och inte gömma sig bakom reaktionärer eller visionärer. Ola bruka ju inte tveka att säga sin mening och det menade han med att Jesus också gjorde, ställde sig upp mot auktoriteter och vågade säga emot eller föra en talan mot dessa. Ola beskriver sitt sätt med ordet trotsig. Kan många kanske tyckas lite otroligt att jämföra dessa men det gäller ju i hur man agera och beter sig. Poängen är att man ska våga tro på sig själv och det man talar för. Våga stå emot auktoriteter och system som vi växer upp med och uppfostras efter. Härligt! Då kommer man osökt in på händelsen i Washington, USA där The Ark och Ola skulle inviga nån ny svensk ambassad eller nått åt det hållet. Ett plan flyger rätt lågt över dem och Ola kunde inte låta bli att skämta lite om det angående det som hände i USA för några år sen. Skämtet gick lite väl långt, få jag nog hålla med om, då man vet att USA inte är känt för sin nationella satir/ironi. Efterspelet tog Ola rätt hårt men där va några roliga stunder ändå.

Carl Bildt lät medla sen att: - Han va inte nöjd!

Ola svarade tillbaks: - Men jag är inte alltid nöjd med honom!

Klockrent, mer är det ju inte. Så är det bara och misstag gör man oavsett vem man är.
Sanningen skall göra er frida.

J9

Inga kommentarer: