torsdag, maj 15, 2008

DOUGLAS MURRAY

Det är helt otroligt vad media kan skapa på bara några dagar. Givetvis följer jag hockey-VM och blev superglad när Sverige igår slog Tjeckien och nu möter Kanada i semifinalen. Men måste bara nämna denna Douglas Murray. Innan VM visste ingen vem det var förutom den mest inbitne NHL fantasten och ingen visste att han va svensk. Tro knappt att Bengt-Åke Gustafsson visste vem det va fram tills Douglas gick ut i media och sa att han ville spela VM. Han är ju inte en av de bättre precis men spelar tufft på gränsen till fult. Igår va han dock bättre och höll sig i skinnet. Men hysterin är skapad och alla gillar honom, hade han inte varit med VM så hade fortfarande ingen vetat vem det är. Att han fick median på sin sida kan han ju tacka Lasse Björn. En släkting som visst va riktigt tuff men samtidigt bra på sin tid. Nu blir han intervjuad hela tiden medan en sådan spelare som Magnus Johansson som varit Sveriges bästa back så här långt knappt fått en enda intervju. Denna hysteri gör att Murray blir bättre än vad han egentligen är, visst är han bra men det blir lite väl mycket, han är ingen helgon precis. Hade inte Murray gått ut medialt hade han aldrig blivit uttagen men eftersom han var en NHL spelare som ville så tog man honom direkt. Det va ingen journalist som hade en aning om att han var svensk, när han gjort poäng i NHL så har det inte uppmärksammats eftersom ingen trodde han var svensk. Otroligt ironiskt när media som inte vet vem det är gör mannen till en stjärna på några dagar.!

Pinsamt var det ju att förlora mot Schweiz men nu är man trots allt där igen, slåss om medaljerna och det är inte dåligt med tanke på den något tunna truppen jämfört med de andra toppnationerna vars spelare inte tackat nej hela tiden.
IFK fick stryk mot Elfsborg, tyvärr men ser ändå med tillförsikt inför höstsäsongen. De är ju med där uppe.
Annika Sörenstam slutar, tyvärr. Denna stjärna hade nog kunnat lysa ett par år till, även om hon skaffar barn kan hon väl göra som kanotisten Susanne Gunnarsson, tävla och vinna ändå. =) Hoppas hon slutar på tronen i år både i penningligan och rankingen.
Och till sist, Henke ska vara med i fotbolls EM. Riktigt bra tycker jag men tyvärr var det på IFK:s förre toppanfallare, Marcus Berg, bekostnad. Han var värd att vara med istället för Elmander, Rosenberg eller Allbäck. Nåja, blir Zlatan frisk så kommer det nog bli Henke och Zlatan fram och förhoppningsvis spelar Anders Svensson som defensiv istället för Linderoth. Då kan det gå riktigt bra i EM.

J9

Inga kommentarer: