fredag, juli 27, 2007

POLITAJC BACK HOME

Politik på kommunal nivå kan vara väldigt oförutsägande. När man tycker att det mesta funkar bra och inga större problem dyker upp så givetvis släpps bomben. Så även i Markaryd.! Bengt Germundsson är chefen och vill på något sätt ha koll på allt och alla. Genom att skaffa sig en rätt där han får gå in och öppna andras e-mail. Man har nu sagt ifrån och hela händelsen är under utredning ifall sådant här får göras. Bengt menar att är nån borta mer än en dag så måste post öppnas ifall det gäller förslag eller annat som måste behandlas. Visst helt rätt. Men istället för att ta den biten när väl situationen dyker upp så vill han ha rätten 24/7. Så därför försöker han få alla till att skriva på en fullmakt för att få rätten. Men knappast Bengt! När han för en gångs skull kommer på en egen idé så kan väl iden knappt bli sämre. Bra kommunikation på arbetsplats är otroligt viktigt och då behöver man inte öppna andras post utan det kan man sköta emellan varann trots ev. sjukdom eller nått. För det första så är det så att måste man skaffa fullmakt till något så betyder det att man inte har nån rätt i ett första skede, alltså i detta fall öppna andras post. Skriver man på fullmakten och kommer överens så är det sin sak. Sen är det så att ingen annan än den som får brevet, när det är adresserat till viss person, så får endast den personen öppnar brevet, gäller samma för e-post som vanlig post. Så tyvärr Bengt men det blir ingen totalkontroll i Markaryds Kommun.
Handlar kanske till viss del även om vad anställda gör på arbetstid, privata brev osv på arbetstid men det är fullt lagligt att skicka privata brev till anställda då denne kanske inte har nån annan än en sin arbetsmail. Så vart skulle man annars skicka e-post!?
Nä, ingen vidare klyftig idé men jag blir inte heller förvånad när den kommer från denne man. Han som har blivit känd back home för att ta andras ideer och gör dem till sina. En politajc korp.

Istället borde han omorganisera hela mailsystemet om han vill använda sig av det som många företag redan gör. Att man kollar andras mail men bara vid de tillfällen när så behövs. Bengt kan väl isf skapa mail avdelningsvis istället för personvis och på så sätt har ett antal samma mail på samma avdelning och på så sätt kommer man ifrån personmail och denna diskussion. Det är nog snarare den väg han bör gå. Många säger att man inte ska göra annat än jobba på arbetstid men ett företagsklimat mår nog bäst när anställda får göra nått som bryter vardagen. Jag känner inte nån som aldrig har surfat på jobbet eller aldrig tagit en extra paus eller aldrig läst tidningen på arbetstid. Man trivs helt enkelt bättre på en sund och effektiv arbetsplats.

1 kommentar:

bröllopsalven sa...

"...då denne kanske inte har nån annan än en sin arbetsmail."

Då är det upp till personen att skaffa en annan mail än arbetsmailen, privata mail ska man inte sköta via sin jobbmail. Det finns hur många mailoperatörer som helst på nätet, tex Hotmail, Spray, Lycos, Gmail, Yahoo mfl mfl ;)
Inte sagt att gubben har helt rätt men alla anställda har andra alternativ så det argumentet håller inte :)