onsdag, oktober 01, 2008

TACK ALEX

Undermedvetet har det nog växt fram men det slog ändå ner som en bomb idag. Niclas Alexandersson - en blåvitt hjälte - en blågul kämpe - framförallt en sympatisk "gubbe" har bestämt sig för att efter denna säsong lägga fotbollsskorna på hyllan. Han är 37 år gammal och helt klart är det en värdig ålder att lägga av på.
Han har gjort mycket för svensk fotboll och haft en riktigt bra karriär med förra årets SM-Guld och detta årets Svenska Cup-Guld som en perfekt avslutning. Förhoppningsvis kan och hoppas jag på att IFK Göteborg når andraplatsen efter Kalmar
(de blir tuffa att nå i år) och därmed får Stora Silvret.
Han har varit en riktigt bra spelare och säkerligen funkat som en stöttespelare för många av de unga spelarna som finns i dagens blåvitt. Förhoppningsvis träder en ny stjärna och ledare fram när "Alex" slutat i IFK. Vad han gör därefter har jag ingen aning om, kanske dyker han upp i någon mindre klubb för att trappa ner eller så lägger han väl av helt - det är väl dock inte lätt!! Han är en av de få i Sverige som gjort över 100 landslagsmatcher och han slutade i landslaget efter sommarens EM, lämnar plats för de yngre talangerna som måste spelas in inför kommande VM. Hoppas verkligen dock att Sverige klara vägen dit - den är inte lätt! Det är väl inte så mycket mer att säga om Alex utan han är en av de absolut stora i svensk fotboll (modern tid) och i blåvitt kommer han framöver höra till legendarerna.


J9

Inga kommentarer: