onsdag, november 14, 2007

FOTBOLLSGALAN

I måndags var det ju fotbollsgalan och alltid lika roligt att se vilka som vinner priserna med guldbollen som grädden på moset. Att Zlatan fick guldbollen är ju egentligen inget att orda om, han har haft en fantastisk säsong och pågående säsong har övertygat. Hade ifs tyckt att Linderoth lika gärna kunde vinna även om han är några klasser bakom. Han har också haft en bra säsong bakom sig och bytt klubb för mer internationellt spel (går ju dock dåligt i UEFA-cupen) men det var nog trots allt hans sista chans. Det kommer att bli svårare för honom att vinna då Zlatan kommer säkerligen vinna fler ggr och Kim Källström är på frammarsch, även Isaksson kommer få mer flyt. Sebastian Larsson och Marcus Berg osv, det är spelare som kommer att ta över så småningom så det hade inte varit fel att ge Linderoth priset för lång och trogen tjänst. Förr (ända fram till för kanske 3-4 år sedan) har man vägt in lång och trogen tjänst före en vinnare som har vunnit innan. Man har försökt fått så många olika vinnare som möjligt fast egentligen är det ju fel (med vissa undantag likt Linderoth), man ska egentligen går efter den säsong som varit och då kan det ju hända att man vinner 5-6 ggr i sitt fotbollsliv.
Årets anfallare hade gärna fått gå till Marcus Berg för trots allt är det han som har gått fram mest i år, inget snack om det så där måste jag säga att jag är missnöjd.! Årets mittfältare var given till antingen Kim Källström eller då Linderoth. Kim var ju inte ens nominerad vilket är otroligt! Då har man inte koll på läget. Största missen (TV 4 = missar) var att Ljungberg var nominerad, tragiskt, visst är han duktig när han spelar men det är ju något han inte har gjort så mycket i år. Ett hån mot andra bl a Kim då.. Vissa verkar ha en stående nominering bara för att man ska komma och lyfta statusen. Annars va det ju OK, Marta är fantastisk och så skönt att hon stannar i Umeå ett år till, roligt att en sådan stjärna som Zlatan kommentera henne och samtidigt hylla henne som fotbollsspelare. Tror inte alla fattar hur stort det är att har världens bästa damspelare i Allsvenskan och Fotbollsgalan. Händer inte ofta!!
Stora felet är ju att SVT inte har galan, finns inga som arrangerar galor och evenemang bättre än SVT och dessutom har de kompetenta kommentatorer och programledare. Hoppas att galan så småningom återvänder hem.

Såg dessutom fotbollskväll i söndags och måste säga att jag blev väldigt förvånad över en lista som de tog upp. De helt enkelt visade vilken spelare som gjort flest klubblagsmål de senaste 10 åren och det var Henrik Larsson. Före spelare som Henry, Ruud, Raul, Jardel, Ronaldo osv osv. Helt fantastiskt egentligen och det kommer Henke ha med sig hela sitt liv. En fantastisk merit!!

J9

Inga kommentarer: